2.dönem Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk dönem alınan kararlar ve gerçekleştirilen çalışmalar paylaşıldı. 2. Dönem için yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılarak  üyelerin önerileri alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Daire Başkanlığı tarafından okulumuz velileri ile öğrencilerimize ilkyardım semineri  verildi. Katılımları için veli ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

BEP Geliştirme Birimi 2. Dönem Toplantısı yapıldı. Kaynaştırma öğrencilerimiz ve öğrencilere ilişkin alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Miraç, Mekke döneminde, risaletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifade etmektedir.   Bu gece, Kur’an-ı Kerimde; “ Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, layıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde beyan edilmektedir.Miraç Kandili  her sene Recep ayının 27.gecesi kutlanmaktadır.

Öğretmen ve öğrencilerimize bu mübarek günün anlam ve önemi anlatan etkinlikleri ile Kur’an-ı Kerim tilaveti için teşekkür ederiz.

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı, birinci yarıyıl karne dağıtım törenimiz gerçekleştirildi. Karne heyecanı yaşadığımız bu güzel günümüzde okulumuza teşrif eden Milli Eğitim Bakanı Yardımcımız Sayın Nazif YILMAZ, Çankaya Kaymakamımız Sayın Murat DURU ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ayhan IŞIK’ a teşekkürlerimizi arz ederiz.

Ock

Öğretmen ve Rehber eşliğinde Kültürel ve Bilimsel konuları yerinde öğrenmeyi sağlamak, gökbilimine karşı ilgiyi arttırmak, yaparak ,izleyerek eğlenerek öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmek amacı ile Ali Kuşçu Gökbilim Merkezine Zyaret düzenledik. Verimli geçen gün için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı birinci dönemin son haftası, Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Planı çerçevesin de okulumuz Konferans Salonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri olan Fatma Feyza GÜNER hocamız öğrencilerimize Kudüs’ün önemi ve tarihi ile ilgili söyleşide bulunmuştur

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, Pençe Kilit Harekat bölgesinde şehit olan askerlerimizi anmak amacıyla okulumuzda sabah yapılan bayrak töreni öncesi 1 dakikalık saygı duruşuyla haftaya başladık. Sonrasında okulumuzun çok amaçlı salonunda öğretmen ve öğrenci katılımıyla Yasin-i Şerif Suresi okunup dua edildi.

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehadet mertebesine erişen Mehmetçiklerimize Allah’ tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize sabırlar diliyoruz.

Ock

Bakanlığımızca hazırlanan 2023 – 2024 eğitim öğretim yılı birinci döneminin son haftasında tüm kademelerde uygulanmak üzere öğrencilerin zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki açıdan çok yönlü gelişimini esas alan bir yaklaşımla "Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Planı" okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşmektedir. Sınıflarımızda uygulanan bilgiyi pekiştirici, eğlenceli etkinlikler için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaokul ocak ayı etkinliği "Dede Korkut Hikayeleri" için hazırladığımız pano çalışması için öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Öğretmen ve Rehber eşliğinde Kültürel ve Bilimsel konuları yerinde öğrenmeyi sağlamak, gökbilimine karşı ilgiyi arttırmak, yaparak, izleyerek eğlenerek öğrenmeyi daha kalıcı hale getirmek ama ile okulumuz Ali Kuşçu Gökbilim Merkezine ziyaret düzenlemiştir. Etkinlik için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Üç aylar, İslam âleminde maneviyat ve ibadetlere önem verilen, haramlardan uzak durulmaya çalışılan ve nafilelere yönelme noktasında diğer aylardan daha fazileti olan aylardır. Çünkü Rabb’ül – Âlemi’nin lütuf ve ihsanı, affı ve mağfireti bu aylar içerisinde fazlasıyla tecelli etmektedir. Bundan dolayı, bu ayları hakkıyla değerlendirmek, geceleri ihya ederek manevi azığı elde edebilmek tüm Müslümanlar için, bilhassa da İslam davetçileri için gereklidir.Resulullah (s.a.v)’dan bu ayların faziletine dair bazı rivayetler zikrolunmuştur.   Beş vakit namaz bu aylar içerisinde farz kılınmıştır.   Kur’an-ı Kerim bu aylarda nazil olmuştur.   Mübarek gün ve gecelerden dördü bu aylar içerisinde vuku bulmaktadır.   Receb ayının ilk cuma gecesi Regaip Kandili,   Receb ayının 27. gecesi Mirac Kandili, (Efendimizin Rabbiyle bizzat görüşmesi)   Şaban ayının 15. gecesi Beraat Kandili, (Günahlara kefaret, günahlardan Berat gecesi)   Ramazan ayının son on gününde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesidir. Okulumuzda Regaip Kandili münasebetiyle  öğrencilere ve öğretmenlere Kuran-I Kerim okunmuş  ve Kandil simidi dağıtılmıştır.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesinin ocak ayı konusu ,Divan-ı Lügat-it Türk okumaları kapsamında hazırlanan okul panomuz. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında okulumuz 12. Sınıf öğrencisi Muntha ALTVİLE 2. Olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz. Okulumuza hayırlı olsun. Başarıların devamını dileriz.

Ock

Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahipliğinde  yapılan Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması'nda ev sahibi okul öğrencisi 1. Olurken okulumuz öğrencisi 2. olmuştur. Gönlümüzün birincisi 12. Sınıf Öğrencimiz Abdülbaki Güneş Genç Bilaller Güzel Ezan Okuma yarışmasında bölge 2. si olmuştur. Öğrencimizi, koordinatör öğretmeni Şule Nur Ekin’i ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor okulumuza kazandırmış oldukları başarıdan dolayı herkese teşekkür ediyoruz.