ÇEDES projesinin SABIR teması  "Sanat sabrın meyvesidir" sloganı doğrultusunda öğretmenimiz Arzu Kaplan eşliğinde ebru sanatı  icra edildi. Öğrencilerimizle birlikte teknemizde çiçekler açtırdık.

Anasınıfı öğrencilerimiz öğretmenleri Neval Demirtaş rehberliğinde tiyatro izleme ve Kuğulu Park gezi  etkinliklerini gerçekleştirdi. Önce Akün Sahnesi ‘ndeki “ Hayal Dükkanı” çocuk oyununu hep birlikte izlediler. İlk kez tiyatro sahnesi ile tanışan öğrencilerimiz keyifli ve güzel deneyim yaşadılar. Daha sonra Kuğulu Park’ta doğa ile içiçe kuğu ve ördekleri yakından görme fırsatı buldular. Siyah yavru kuğular öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Hayvan sevgimizi perçinleyerek kuşlara yem vermeyi de unutmadık.

Ortaokul “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Mart ayı etkinlik konumuz Mevlana’ dan “Mesnevi’ den Hikayeler” adlı eseri. Eserle ilgili pano, kitaptan seçilen kelimeler ile anlamını bul ve kare bulmaca çalışması, Mevlana’ nın yedi öğüdünün yer aldığı kart etkinlikleri yapıldı. Yapılan bu etkinlikler ile Mevlana’ nın Mesnevi’sindeki hikayelerle daha derin bir bağ kurmaları ve hikayelerin anlamlarını daha iyi kavramalarını sağladı.

Tarihimize altın harflerle yazdığımız ve vatan toprağını korumak için yüz binlerce vatan evladını şehit verdiğimiz Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümünde, başta büyük önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andık.

ÇEDES projesi kapsamında “Vatanseverlik” temalı seminer konuğumuz, Öğretmene Hizmet Daire Başkanı Sayın Bekir ŞİRİN “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü, 18 Mart Çanakkale Zaferi” konularında bizleri bilgilendirdi. Katkılarından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik LGS Başvuru ve Orta öğretime Geçiş Sistemi Semineri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından verildi. Seminerde ayrıca Test Çözme Teknikleri anlatıldı. Her bir öğrencimize hem çalışmalarında hem de sınavlarında başarılar dileriz.

8.sınıf velilerimize yönelik LGS Ebeveyni Olmak Semineri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından verildi. Seminerde hem öğrencilerin ortaöğretime Geçiş Sistemi ve değişiklikler, önemli tarihler hakkında bilgi verilirken hem de öğrencilerle birlikte velilerin de yaşayabilecekleri duygusal süreçler ve bunlarla başa çıkma yöntemleri paylaşıldı.

13.04.2024 çarşamba günü okulumuz genelinde tüm sınıflarda deneme sınavı yapıldı

10 A sınıfı kimya dersinde labaratuvarda karışımları ayırdı.

Mehmet Akif Ersoy'un milletin hissiyatina tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldığı;Türk milletinin kurtuluş mücadelesini anlattığı ve kahraman ordumuza ithaf ettiği  bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşımız  103 yıl önce kabul edildi.Okulumuz hazırladığı Mehmet Akif Köşesi, sınıflarda izlediği İstiklal Marşımızın yazılış ve kabul ediliş süreci ile ilgili belgeselle günün önemini bir kez daha hatırlattı.

1-7 Mart arası Yeşilay haftası olarak kutlanmaktadır. Bağımlılık farkındalığını artırmak için düzenlenen Yeşilay haftası etkinlikleri için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dilimizin zenginlikleri projesi mart ayı konusu olan Kutadgu Bilig okumaları kapsamında 12/A ve 12/B sınıflarının hazırlamış olduğu okul panosu çalışması ile eserin içeriği, önemi ve yazarı öğrencilerimize tanıtıldı.

Öğrencilerimiz 08.03.2024 cuma günü CSO prova eğitim konserini izlemeye gittiler

ÇEDES Projesi Kapsamında Okulumuz  Öğrencileri Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bulunan Mevlana  Gençlik Merkezine öğretmenleri eşliğinde gezi gerçekleştirmişlerdir

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12 ve 8. Sınıf öğrencilerimize Sınav Kaygısı Ölçeği uygulandı. Ölçeğin uygulamasının ardından her bir öğrencinin değerlendirmesi yapılarak öğrencilere dönütler verildi. Kaygı Düzeyi yüksek öğrenciler için kaygı azaltacak egzersizler ve öneriler paylaşıldı. Her bir öğrencimize sınavlarında başarılar diliyoruz.