Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yıldızevler Mahallesi 737. Cadde No10 Çankaya/ANKARA
Vizyon
Sosyal hayata uyumlu, yaratıcı, karşılaştığı sorunları çözme becerisine sahip, çevreci ve değişen dünyaya ayak uydurabilen, dilini ve dinini çok iyi ve doğru bilen öğrenciler yetiştirmek.
Misyon
Biz bilgiyi tüm hayatında kulanabilen , düşünebilen, araştırabilen, sorgulayabilen, problem yaratan değil problem çözebilen, paylaşımcı, bireysel farklılıklarının farkına varabilen, empati kurabilen, dilini ve dinini doğru kaynaklardan öğrenip doğru bilen, sorumluluk sahibi bireylerin yetişmelerine fırsat tanımak için varız.
Öğretim Şekli :Tamgün
Saatler
P.tesi : 09:00-16:00 Ortaokul- Lise Diğer Günler: 09:00-15:10 Ortaokul 09:00-16:00 Lise
İngilizce - Arapça
Ulaşım
Opera- kızılay-Hilal Mah.hattı (173 nolu EGO Otobüsleri) Güvenpark Dolmuş Duraklarından yıldız (HOLLANDA CAD.-6.CAD.)dolmuşları ile Okulumuza ulaşabilirsiniz.
Servis var
Yerleşim Yeri
Okulumuz Yıldızevler mahallesinde olup yakınında Ersin Camii,Hentbol Federsyonu Spor Salonu ve T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı Çankaya Gençlik Merkezi bulunmaktadır.Okulumuz civarında ev kiraları 750 ile 1300 aralığındadır.
Okulumuz İl merkezine 8 km. ve İlçe merkezine 5 km. uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Anasınıfı: 11 öğrenci Ortaokul: 69 öğrenci Lise: 56 öğrenci Toplam: 136 öğrencimiz bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
Kız öğrecilerimiz ve Erkek öğrencilerimizden oluşan iki ayrı folklör ekibimiz bulunmaktadır. Hentbol Federasyonu antranörlerinin gözetiminde kız ve erkek hentbol takımımız bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda Çankaya Gençlik Merkezi iş birliği ile Okuma Halkaları Projesi yürütülmektedir. Beslenme Dostu Okul Projesi yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde Okulumuz Erasmus+ yurt dışı hareketlilik projesine 2 ayrı konu ile başvuruda bulunmuş olup, Erasmus plus K229 kapsamında 5 ülke ile ortaklı Critical Thinking konulu proje yürütülmektedir.