REHBERLİK HABERLERİ

Nis

Mesleki rehberlik çalışması kapsamında okulumuzun 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri  Geleneksel Üniversite Tanıtım Fuarına katılmışlardır. Fuarda öğrenciler ilgilendikleri özel ve devlet üniversiteleri ve merak ettikleri bölümleri hakkında bilgiler edinmiş, seğmen gösterisi ile eğlenmişlerdir.

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik LGS Başvuru ve Orta öğretime Geçiş Sistemi Semineri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından verildi. Seminerde ayrıca Test Çözme Teknikleri anlatıldı. Her bir öğrencimize hem çalışmalarında hem de sınavlarında başarılar dileriz.

8.sınıf velilerimize yönelik LGS Ebeveyni Olmak Semineri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından verildi. Seminerde hem öğrencilerin ortaöğretime Geçiş Sistemi ve değişiklikler, önemli tarihler hakkında bilgi verilirken hem de öğrencilerle birlikte velilerin de yaşayabilecekleri duygusal süreçler ve bunlarla başa çıkma yöntemleri paylaşıldı.

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12 ve 8. Sınıf öğrencilerimize Sınav Kaygısı Ölçeği uygulandı. Ölçeğin uygulamasının ardından her bir öğrencinin değerlendirmesi yapılarak öğrencilere dönütler verildi. Kaygı Düzeyi yüksek öğrenciler için kaygı azaltacak egzersizler ve öneriler paylaşıldı. Her bir öğrencimize sınavlarında başarılar diliyoruz.

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12. sınıf velilerimize YKS(Yüksek öğretim Kurumları Sınavı) Sistemi Semineri verildi. Öğrenci ve velilerimizin biraz tempolu biraz heyecanlı  dönemlerinde akıllarına takılan sorular cevaplandırıldı. Rehberlik Servisimiz her zaman yanınızda!

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12. Sınıf öğrencilerimize üst öğrenim kurumları ve YKS(Yüksek öğretim Kurumları Sınavı) Bilgilendirme Semineri verilmiştir. Seminerde öğrencilerimize sınav sistemi ve alanlarına göre sorumlu olduğu sınavlar ayrıntılı anlatılmış, öğrencilerin soruları cevaplanmıştır. Her birine yürekten başarılar diliyoruz.

Ankara ili Rehberlik Çalışmaları Yerel Hedefi olan Mesleki Hedef Belirleme kapsamında Meslek elemanlarını okula davet etme faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu amaçla bizlere zaman ayırarak hatırlattığı mücadele ruhuna ve  hayallerin gerçekleşmesi için hiçbir zaman bir engelin olmadığının somut kanıtı olan Yazar Zeynep Büşra Özdamarlar' a  teşekkür ederiz.

2.dönem Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonu Toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk dönem alınan kararlar ve gerçekleştirilen çalışmalar paylaşıldı. 2. Dönem için yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapılarak  üyelerin önerileri alındı.

BEP Geliştirme Birimi 2. Dönem Toplantısı yapıldı. Kaynaştırma öğrencilerimiz ve öğrencilere ilişkin alınabilecek tedbirler görüşüldü.

Okulumuzda seçilebilecek alan/dallar hakkında  Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen 10. Sınıf öğrencilerimize bilgilendirme semineri vermiştir. Seminerde meslek seçiminin önemi, aşamaları, öğrencileri ilgilendiren sınavlar, seçebilecekleri mesleklerin ilgili olduğu alan/dallar hakkında ayrıntılı bilgi paylaşılmıştır.

Mesleki rehberlik çalışması kapsamında okulumuzun 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Motivasyon Semineri düzenlenmiştir. Üniversite Yolculuğunda Başarının Anahtarı Seminerinde bizimle engin bilgi ve deneyimlerini paylaşan Eğitimci Yazar Ali Dinçsönmez, Eğitim Koçu Gamze Çolum ve Bıyıklı Matematik Selim Yüksel' e teşekkür ederiz.

22.11.2023 çarşamba günü okulumuz 12. Sınıf öğrencilerine yönelik mesleki tanıtım seminerimize Diyetisyen Zehra Şentürk katıldı. Sağlıklı ve Dengeli Beslenmenin Eğitim Hayatımıza Katkıları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Yeni eğitim ve öğretim yılı çalışmalarımız için Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonumuz toplandı. Toplantıda eğitim başarımızı daha da artırmak,sınava girecek öğrencilerimize yapılacak akademik ve psikolojik destekler, öğrenci ve velilerimize yapılacak rehberlik hizmetleri hakkında öğretmenlerimize bilgilendirme yapılmıştır.

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün belirlediği Genel Hedef Psikolojik Sağlamlık konusunda Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından öğretmenlerimize ve tüm öğrencilerimize Psikolojik Sağlamlık Semineri vermiştir. Seminerde psikolojik sağlamlık/dayanıklılık kavramı anlatılıp psikolojik sağlamlığı yüksek bireylerin özellikleri paylaşılmıştır. Zorlu yaşantılar karşısında dayanıklılığın korunması için yapılabilecek stratejiler belirtilmiştir.

Mesleki rehberlik çalışması kapsamında okulumuzun 12. sınıf öğrencileri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen ve Meslek Dersi Öğretmenimiz Merve Yanmış ile birlikte Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi' ne fakülte tanıtım gezisi düzenlemişlerdir. Gezide İlâhiyat Fakültesi hem akademik hem de donanımsal özellikleri ile tanıtılmış, öğrencilerin fakülte hakkındaki soruları cevaplandırılmıştır. Gezide bize eşlik edip bilgilendiren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nurullah Yazar Bey'e teşekkür ederiz.