ANKARA / ÇANKAYA - Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi

ORTAOKUL DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ

May

Hasan Celal Güzel (AİHL ) Ortaokulu öğrencileri ile “ Dilimizin Zenginlikleri” projesi kapsamında mısra ezberleme etkinliği yaptık. Yapılan bu etkinlikle şiirler, çocukların dil becerilerini geliştirmelerine yardımcı olurken aynı zamanda Türkçenin zenginliğini ve güzelliklerini keşfetmelerini sağlar.

Mrt

Ortaokul “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Mart ayı etkinlik konumuz Mevlana’ dan “Mesnevi’ den Hikayeler” adlı eseri. Eserle ilgili pano, kitaptan seçilen kelimeler ile anlamını bul ve kare bulmaca çalışması, Mevlana’ nın yedi öğüdünün yer aldığı kart etkinlikleri yapıldı. Yapılan bu etkinlikler ile Mevlana’ nın Mesnevi’sindeki hikayelerle daha derin bir bağ kurmaları ve hikayelerin anlamlarını daha iyi kavramalarını sağladı.

Şbt

Panolarımız için yapmış olduğumuz resimleme, “Anlat Bakalım” oyunu ile takım çalışması, hızlı düşünme becerileri gelişirken atasözleri ve deyimlerimizin anlamlarını da öğrenmiş olduk. Etkinlik için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi ortaokul ocak ayı etkinliği "Dede Korkut Hikayeleri" için hazırladığımız pano çalışması için öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Yunus Emre’nin şiirlerinden örnekler panoda sergilendi. Proje kapsamında yapılan bu çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlandı. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenme fırsatı sunacak etkinliklere yer verildi.

Ara

Kasım ayı içinde tüm sınıflarda “Bilen Oturur” etkinliği düzenlendi. Proje kapsamında yapılan bu çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımaları ve kültür taşıyıcısı olan değerlerimizi benimsemeleri amaçlandı. Yapılan çalışmalarda öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenme fırsatı sunacak etkinliklere yer verildi.

Sayın Velilerimiz;

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" tanıtılmıştır. Bu kapsamda çocuklarımızın dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okul öncesi eğitimden başlayarak tüm eğitim kademelerinde söz varlığını zenginleştirmeyi sağlayacak çeşitli çalışmalar uygulanacaktır.

Biz de Hasan Celal Güzel Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak “Dilimizin Zenginlikleri Projesine katılım sağlayacağız. Proje kapsamında her hafta uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.  Bu projeyi siz değerli velilerimizin katkılarıyla amacına ulaştıracağımıza inanıyoruz.