OKUL GEZİ ETKİNLİKLERİMİZ

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Forbes Dergisi iş birliğinde başlatılan, 30 yaş altında spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla ön plana çıkıp, "30 Altı 30" programında yer alanlara ödülleri verildi. Gençlik Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU' nun da katıldığı Genç Sporcular Ödül Töreninde okulumuz adına öğrencilerimizle oradaydık.

Değerler eğitimi kapsamında; Dini ve milli değerlerinin öneminin kavranması, kültürel miras hakkında farkındalık oluşturulması amacı ile okul olarak İstanbul´un tarihi ve kültürel yerlerini görmek için gezi düzenledik. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Değerler Eğitimi Programı: Kadim Şehirler, Mukaddes Mekânlar Tanıtım Etkinlikleri; Birlik Beraberlik Etkinlikleri çerçevesinde okulumuz gezi kulübü ile beraber düzenlediğimiz İstanbul seyahatimizde, tarihi olay ve şahsiyetleri tanımak; Tarih ve kültür bilinci kazanmak amacıyla Topkapı Sarayı, Yerebatan Sarnıcı, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Dolma Bahçe Sarayı, Kapalı Çarşı, Panorama 1453 Tarih Müzesini gezerek yerinde gördük.  Gezimiz süresince tertip, düzen ve disiplinden kopmayan öğrencilerimize ve öğrencilerimizin güvenliği ve konforu için ellerinden gelen özverinin en iyisini gösteren görevli tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencilerimize orta öğretim tanıtım programı kapsamında Tefik İleri İmam Hatip Lisesi´ni gezip incelediler.

Öğrencilerimize orta öğretim tanıtım programı kapsamında meslek lisesindeki Bilişim Teknolojileri, Pazarlama Perakende ve Sigortacılık, Muhasebe ve Sivil Havacılık bölümlerinin tanıtımı yapıldı.

Kadim Şehirler, Mukaddes Mekanlar Tanıtım etkinliği kapsamında, tarihi ve kendi özgü mimarinin nadir örneklerini görmek, toplu ibadete (Cuma namazına ) iştirak ederek dini tecrübe yaşamak amacı ile öğrencilerimizle Aslanhan (Ahi Şerafeddin) Camii´ni ziyaret ettik.Bu etkinliğimiz ile öğrencilerimiz manevi değerleri benimseme, sosyal ilişkileri güçlü, sağlıklı iletişim becerisi olan görgülü birey davranışını pekiştirdiler.

"Genç Kâşifler" Müze ile Yerinde Eğitim etkinliği kapsamında, İletişim araçlarının tarihsel sürecini anlamak, coğrafyamızdaki kadim kültürel değerler hakkında bilgilenmek ve inceleyerek kalıcı öğrenmeyi sağlamak amacı ile öğrencilerimizi Türk Telekom ve Anadolu Medeniyetleri Müzesine götürdük. Bu etkinliğimizle öğrencilerimiz görerek ve yaşayarak öğrenme becerisi, tarih şuuru, milli ve manevi değerleri benimseme, sevgi, saygı, bağlılık ve sağlıklı iletişim, kültürlü ve görgülü birey davranışlarını pekiştirdiler.

Okulumuz Anasınıf, 5 ve 6. sınıflara Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları´nın ´´BİLİMİN GİZEMİNE YOLCULUK´´ gezi düzenlendi.

"Okulların; çocuklara temel çevre okuryazarlığı, dünya sistemlerinin ve insan sistemlerinin nasıl etkileşim göstermediğinin temel bir anlayışını ve bireylerin verdikleri kararların bu sistemleri nasıl etkileyeceğini vermesi gerekir." (Mongeau, 2016).

Bu temel göz önünde bulundurulduğunda bilimin doğanın bir parçası olduğuna dikkat çekmek, bilim kültürünü yaygınlaştırmak ve bireylerin bilimle ilgilenmekten zevk almalarını sağlamak için bir bilimi şenliği düzenlemeyi amaçlıyoruz. Başta çocuklar olmak üzere her yaş grubundaki bireylere bilim dünyasına katkıda bulunabileceklerini fark ettirmek; araştırma yapma, soru sorma, merak etme ve keşfetme gibi basamakları gerçekleştirebilecekleri ortamlar yaratarak  bilimin yaşamın bir parçası olduğunu göstermek hedefindeyiz.