LİSE DİLİMİZİN ZENGİNLİĞİ PROJESİ

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında nisan ayı etkinliğine yönelik "Beyit Okumaları" panosu hazırladık. Osmanlıca  kalıplar ve tamlamalar öğrencilerimizin ilgisini çekti.

Dilimizin zenginlikleri projesi mart ayı konusu olan Kutadgu Bilig okumaları kapsamında 12/A ve 12/B sınıflarının hazırlamış olduğu okul panosu çalışması ile eserin içeriği, önemi ve yazarı öğrencilerimize tanıtıldı.

Edebiyat öğretmenlerimizin lise öğrencilerimizle birlikte yürüttüğü Dilimizin zenginlikleri projemizin bu ayki konusu "Atasözü ve Deyim Okumaları" faaliyetinden kareler

Dilimizin zenginlikleri projesinin ocak ayı konusu ,Divan-ı Lügat-it Türk okumaları kapsamında hazırlanan okul panomuz. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Aralık ayı etkinliğimiz olan Safahat Okumalarında, lise öğrencilerimiz "Safahat Sözlüğü" panosu hazırladı. Panomuzun bulunduğu alana Mehmet Akif Ersoy’un “SAFAHAT” eserinin okunması için kitap köşesi oluşturuldu. Emekleri ve gösterdikleri ilgi için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi” Kasım ayında; Klasik eser okumaları, kitap fuarına gezi düzenlenmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Sayın Velilerimiz;

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" tanıtılmıştır. Bu kapsamda çocuklarımızın dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması ve düşünce dünyasını geliştirmesi amacıyla okul öncesi eğitimden başlayarak tüm eğitim kademelerinde söz varlığını zenginleştirmeyi sağlayacak çeşitli çalışmalar uygulanacaktır.

Biz de Hasan Celal Güzel Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak “Dilimizin Zenginlikleri Projesine katılım sağlayacağız. Proje kapsamında her hafta uygulayacağımız etkinliklerimiz olacak.  Bu projeyi siz değerli velilerimizin katkılarıyla amacına ulaştıracağımıza inanıyoruz.