T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi

HEDEF LGS-YKS 2023-2024

Nis

Mesleki rehberlik çalışması kapsamında okulumuzun 11 ve 12. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri  Geleneksel Üniversite Tanıtım Fuarına katılmışlardır. Fuarda öğrenciler ilgilendikleri özel ve devlet üniversiteleri ve merak ettikleri bölümleri hakkında bilgiler edinmiş, seğmen gösterisi ile eğlenmişlerdir.

Mrt

8. Sınıf öğrencilerimize yönelik LGS Başvuru ve Orta öğretime Geçiş Sistemi Semineri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından verildi. Seminerde ayrıca Test Çözme Teknikleri anlatıldı. Her bir öğrencimize hem çalışmalarında hem de sınavlarında başarılar dileriz. 

Mrt

8.sınıf velilerimize yönelik LGS Ebeveyni Olmak Semineri Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından verildi. Seminerde hem öğrencilerin ortaöğretime Geçiş Sistemi ve değişiklikler, önemli tarihler hakkında bilgi verilirken hem de öğrencilerle birlikte velilerin de yaşayabilecekleri duygusal süreçler ve bunlarla başa çıkma yöntemleri paylaşıldı. 

Mrt

13.04.2024 çarşamba günü okulumuz genelinde tüm sınıflarda deneme sınavı yapıldı  

Mrt

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12 ve 8. Sınıf öğrencilerimize Sınav Kaygısı Ölçeği uygulandı. Ölçeğin uygulamasının ardından her bir öğrencinin değerlendirmesi yapılarak öğrencilere dönütler verildi. Kaygı Düzeyi yüksek öğrenciler için kaygı azaltacak egzersizler ve öneriler paylaşıldı. Her bir öğrencimize sınavlarında başarılar diliyoruz.

Mrt

12. Sınıf öğrencilerimiz, sınava yönelik bilgilendirme çalışmalarımızda felsefe öğretmenimiz Fulya SOYSAL ile bir araya geldi. Öğretmenimiz sınav sürecini verimli değerlendirme, sorulara daha kısa sürede cevap verebilme ve motivasyon hakkında bilgilendirme yaptı. Öğretmenimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

28 Şubat 2024 çarşamba günü 12. Sınıflara MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi), 8. Sınıflara LGS (Liselere Geçiş Sitemi) deneme sınavı yapıldı 

Şbt

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12. sınıf velilerimize YKS(Yüksek öğretim Kurumları Sınavı) Sistemi Semineri verildi. Öğrenci ve velilerimizin biraz tempolu biraz heyecanlı  dönemlerinde akıllarına takılan sorular cevaplandırıldı. Rehberlik Servisimiz her zaman yanınızda! 

Şbt

Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tarafından 12. Sınıf öğrencilerimize üst öğrenim kurumları ve YKS(Yüksek öğretim Kurumları Sınavı) Bilgilendirme Semineri verilmiştir. Seminerde öğrencilerimize sınav sistemi ve alanlarına göre sorumlu olduğu sınavlar ayrıntılı anlatılmış, öğrencilerin soruları cevaplanmıştır. Her birine yürekten başarılar diliyoruz. 

Şbt

Hedef 2024 LGS hazırlık çalışmalarında 2023 LGS sınav soruları ile 14.02.2024 çarşamba günü 8. Sınıf öğrencilerimize deneme sınavı yapıldı.

Şbt

Hedef 2024 YKS ve LGS Proje Koordinatörleri 1. Dönem Sonu Değerlendirme Toplantısı 06.01.2024 Cuma Günü Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesinde Yapıldı.

Ara

Mesleki rehberlik çalışması kapsamında okulumuzun 12.sınıf öğrencileri ve Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen Üniversite Tanıtım Fuarı etkinliğine katılmışlardır. Etkinlikte öğrencilerimiz üniversite ve bölümleri tanıma, merak ettiklerini sorma fırsatı bulmuşlardır.

Ara

Özel hedefimiz olan Atılganlık ile ilgili olarak 23 Kasım 2023 tarihinde Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tüm velilerimize yönelik Atılganlık Eğitimi Semineri vermiştir. Tüm öğrenci velilerimizin davetli olduğu seminere katılan 4 velimizi ilgili ve duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyoruz. Sınava girecek öğrenci velilerimizin yaşadıkları sorunları çözebilmelerine, sağlıklı iletişim kurabilmelerine yardımcı olacak bu çalışma için psikolojik danışmanımıza teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzun 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanan Rehberlik İhtiyaç Belirleme Anketi sonucunda okulumuzda öncelikli ihtiyaç olarak gözlenen maddelerden biri Atılganlık olmuştur. Böylece 2023-2024 eğitim öğretim yılında özel hedef olarak aldığımız Atılganlık konusunda Okul Psikolojik Danışmanımız Nurhan Türkmen tüm öğrencilerimize her sınıfa ayrı olmak üzere Atılganlık Seminerleri vermektedir. Verilen seminerlerde Atılganlık kavramını, atılgan-çekingen-saldırgan davranışların neler olduğunu, Ben dili ile öğrencilerin kendilerini net ve açıkça ifade edebilmelerinin önemini anlatarak öğrencilere atılgan davranışlarını deneyimleme ve öğrencileri bu anlamda cesaretlendirme fırsatı sunmaktadır. Özellikle sınava girecek öğrencilerimizin yaşadıkları sorunlara çözüm bulmaları, yardım alabilmelerine yardımcı olacak bu çalışma için psikolojik danışmanımıza teşekkür ederiz.

Ara

29 Kasım 2023 tarihinde öğrencilerimize sınava hazırlık olması olması için LGS-TYT ölçme sınavı yapılmıştır.