EKO OKUL ETKİNLİKLERİ

Ock

Eko-Okul etkinliğimiz "Çoraptan Kukla Ypıyorum" öğrencilerimiz tarafından keyifle yapılmıştır. Bu güzel çalışmalar için öğretmne ve öğrencilerimize. destekleri için de velilerimize teşekkür ederiz.

Türkçe dersi Eko-okul etkinliği olarak "Hayvanların Gözünden Yaşadığımız Çevre" konulu kompozisyon çalışmaları panomuzda sergilendi. Sevgi, saygı, yardımsever ve vicdanlı olmak gibi değerler kazandırmaya yönelik çalışma için öğretmenimize teşekkür ederiz. Hayvanların yaşadıkları zorlukları yazdıkları kompozisyonlarında çok güzel dile getiren öğrencilerimize de anlamlı çalışmaları için teşekkür ederiz.

İsrafın zararları ve geri dönüşüm konuları ile ilgili etkinlik için öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Anasınıfı öğrencilerimiz doğadan topladıkları malzemeler ile etkinlik yapmaya devam ediyor. Öğrendiklerini pekiştirmek için yaptıkları çalışmalarda kullandıkları bu malzemeler eğitici şekillerde karşımıza çıkıyor. Güzel etkinlikler ve doğaya karşı duyarlı çalışmaları için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mamak Belediyesi, ilçede "Sıfır Atık Projesi" kapsamında atık yönetim sistemini daha çevreci bir hale getirebilmek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın destekleriyle Ankara'nın ilk 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni kurmuş; bizler de 01/12/2021 tarihinde okulumuz Eko-Okul projesi kapsamında 'Sıfır Atık Kulübü' öğrencileri ve öğretmenleri ( Mihrican ÇOLAK, Leyla GÜNGÖR ) olarak ilk ziyareti gerçekleştirdik.

Konferans Salonunda, Çevre Mühendisi Muhammed Bey tarafından öğrencilerimize 'sıfır atık' konusunda eğitim semineri verildi, ardından tesisin bölümleri gezildi.1.Sınıf atık konteynırlarına öğrencilerimiz getirdikleri atıkları ayrıştırarak bıraktılar. Son olarak Kompost Ünitesi'ndeki makinenin işleyişi izlendi.  Elde edilen kompost gübre içeriği açıklandı ve kurumun hediyesi olarak verildi.

Bu sene yapacağımız proje etkinlikleri hakkında velilerimizi online toplantı ile bilgilendirdik. Velilerimizinde desteği ile gerçekleşecek çalışmalar hakkında koordinatör öğretmenlerimiz açıklamada bulundular. Katılım ve destekleri için velilerimize teşekkür ederiz.

Eko-okul projemizin küçük üyeleri ile güzel havayı da değerlendirerek doğa etkinliği yaptık. Sonbahar mevsiminin güzelliklerini, tabiatın kendini kışa hazırlama sürecini öğrencilerimizle gözlemledik. Bu süreç içerisinde değişime uğrayan ağaç yapraklarını toplayıp çok güzel çalışmalar yaptık. Bugün ki faaliyet için öğretmenimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.