BESLENME DOSTU OKUL

Fen Bilimleri, Biyoloji Faaliyet Çalışması kapsamında öğrencilerimiz "YEMEĞİMİ KENDİM YAPIYORUM, ORUCUMU SAĞLIKLI TUTUYORUM" etkinliği yaptılar.Amacımız oruç tutarken sağlıklı ve dengeli beslenme bilincini geliştirmek,sağlıklı besin guruplarını tanıtmak, kendine güven duygusunu kazandırmaktır.Belirtilen açıklamalar doğrultusunda yapılan başarılı çalışmalardan dolayı öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Öğrencimiz N.Zehra SOYDAN' ın örnek iftr menüsü, ellerine sağlık.

Barbunya
Pirinç pilavı
Cacık
Meyve
Kedi dili

Okulumuzda "Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında farkındalık yaratmak , sağlıklı yaşam için doğru beslenmenin önemini vurgulamak, bu konuda diğer bireylerin dikkatini çekmek için okulumuz çevresinde yürüyüş düzenledik. Beslenmenin önemiyle ilgili sloganlar yazılı pankartlarımızla yapmış olduğumuz yürüyüşün ilgiyle karşılanması bizleri sevindirdi. Bu etkinlik için öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

"Beslenme Dostu Okul Projesi" kapsamında okulumuzda sağlıklı kahvaltı bilincini oluşturmak üzere her sınıfta konuyla ilgili sunumlar izlenmiştir. Sunumun ardından kahvaltı uygulaması gerçekleştirilmiştir. Evde hazırlayıp getirdikleri doğal ve sağlıklı gıdalarla kahvaltı yapmışlardır.